terug

De namen van de witte toetsen


De liedjes in het eerste level van Pimba zijn opgeschreven in letters. Alle toetsen hebben een naam. Voor de witte toetsen worden de eerste 7 letters van het ABC gebruikt: a  b  c  d  e  f  g. Na de g begin je weer van voor af aan bij de a.

De toetsen die meer naar links zitten, noem we lagere toetsen. Toetsen die meer naar rechts zitten noemen we hogere toetsen.
Naar links op het toetsenbord is dus naar beneden.
Naar rechts op het toetsenbord is omhoog.

Toetsenbord f-c-c met pijlen

 


Hierboven zie je een deel van een toetsenbord. Zie je dat er steeds een groepje van drie zwarte toetsen bij elkaar is, em dan weer een groepje van twee zwarte toetsen bij elkaar? Om de namen van de witte toetsen te leren kennen, kun je het best een makkelijk liedje van het eerste level uitkiezen en dat liedje regel voor regel uitproberen. In het begin is dat een hele puzzel, maar je zult zien dat het steeds sneller gaat. En bij piano oefenen is het slim om veel af te kijken. Je kunt op Pimba een handig hulpje vinden waarmee je makkelijk en snel even kunt spieken.Heel slim om dat te doen. Op school mag je niet afkijken, maar bij Pimba juist wel!!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

E-mailadres: