terug

Over keyboards

Er zijn verschillende soorten elektronische toetsinstrumenten. De belangrijkste zijn de elektronische piano, de synthesizer en het keyboard. (De plaatjes zijn aanklikbaar.)


Elektr_piano_kleinDe elektronische piano klinkt ongeveer als een gewone piano en is ook vaak net zo breed. Soms zitten er een paar extra geluiden op. Dit plaatje is niet aanklikbaar, want het verschil tussen een electronische piano en een gewone (akoestische) piano kun je via een computer niet goed horen.


Synth_oudEen syntheziser is een muziekinstrument waarmee je verschillende klankkleuren maakt. Een soort verfdoos om geluiden te maken. Vroeger had je daar heel veel snoeren voor nodig, nu niet meer.Keyboard_afbeelding1Het belangrijkste onderdeel van een keyboard is de begeleidingsautomaat. Hiermee kun je jezelf in allerlei muziekstijlen begeleiden. Met je rechterhand speel je de melodie. Met je linkerhand speel je akkoorden zodat de begeleiding steeds bij de melodie blijft passen. In het filmpje kun je goed zien en horen hoe het werkt!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

E-mailadres: