terug

Hoe het danst

Artiest: Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle

Genre: Popmuziek

In dit liedje liggen de toetsen soms behoorlijk ver uit elkaar. Als je twijfelt of je een A-toets hoger of juist lager moet spelen, let dan goed op de vingerzetting. Als er een 1 bij staat, gaat het om een lage A-toets. En als er een 5 bij staat, moet je juist een hoge A hebben.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Hoe het danst - Marco Borsato, Armin van Buuren, Davina Michelle

YouTube:

In Den Haag daar woont een graaf

Artiest: onbekend

Genre: Kinderliedjes

Schuif in de tweede regel je hele hand 1 toets op. De vierde regel is bijna hetzelfde als de tweede regel. De toetsen van de laatste regel zijn weer hetzelfde als in de eerste regel, maar de woorden zijn wel heel anders.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - In Den Haag daar woont een graaf

YouTube:

The Spectre

Artiest: Alan Walker

Genre: Popmuziek

Je hebt voor dit liedje heel veel verschillende toetsen nodig, en ze liggen ook vaak ver uit elkaar. Het is handig als je steeds goed op de vingerzetting let. Al in de eerste regel moet je je hand verplaatsen. In de tweede regel moet dat ook, maar op een wat andere manier.

In de derde regel moet je de tweede toets (de c) hoger spelen dan de e. Ook dit kun je zien als je goed op de vingerzetting let. Ook in de laatste regel van het eerste blad moet je je hand weer helemaal verplaatsen.

In het tweede blad komt de g-toets een paar keer voor. Speel deze g met je pink, want het is steeds de hoogste toets van de regel. Een behoorlijk moeilijk liedje!

 

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - The spectre - alan walker letters

YouTube:

Slaap kindje slaap

Artiest: onbekend

Genre: Kinderliedjes

Het grootste gedeelte van dit liedje zit in het groepje c-d-e-f-g. Begin met je middelvinger op de e. Voor de laatste regel moet je je hele hand 1 toets opschuiven. Gebruik je pink voor de a.

Bladmuziek:

piano keyboard bladmuziek sheet music - Slaap kindje slaap

YouTube:

Grote rode luchtballon

Artiest: Samson & Marie

Genre: Kinderliedjes

Speel de laatste toets in de tweede regel met je duim, dan speel je precies de goede d. Hetzelfde geldt voor de e uit de vierde regel. In de derde regel liggen de toetsen dicht bij elkaar. Speel de d hier met je pink. In de tweede helft van het liedje gebruik je dezelfde toetsen als in de eerste helft, alleen de woorden zijn anders. De laatste regel is helemaal anders. Speel de d-toetsen lekker hoog, dan klinkt het precies zoals het hoort: lekker vrolijk!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Grote rode luchtballon - Samson & Marie

YouTube:

Even aan m'n moeder vragen

Artiest: Bloem

Genre: Overig

Er worden heel wat toetsen in dit liedje gebruikt, en ze iiggen vaak ver uit elkaar. Let bij de eerste drie toetsen goed op, zodat je makkelijker bij de laatste toetsen van de regel kunt, want deze liggen heel wat hoger op het toetsenbord!
De tweede regel begint weer wat lager, maar aan het eind moet je nog verder naar beneden. In de derde regel staat de 5 bij eens tussen haakjes. Het snel wisselen van 3 naar 5 is niet makkelijk, maar je kunt dan wel goed bij de laatste drie toetsen die nóg lager liggen.
In de voorlaatste regel moet je bij de woorden "ge-daan van-af" niet twee keer dezelfde c-toets spelen. De tweede c-toets ligt hoger op het toetsenbord. Ook de twee laatste toetsen van de laatste regel liggen weer ver uit elkaar. Als je goed op de vingerzetting let, wordt het allemaal vanzelf duidelijk!

Bladmuziek:

YouTube:

Shaun het schaap

Artiest: Ilan Eshkeri

Genre: Kinderliedjes

Als je dit liedje met je middelvinger begint, kun je de eerste vier regels spelen zonder je hand te verplaatsen. Begin de vijfde regel met je duim. Kies voor de laatste twee regels een vingerzetting uit die jij het makkelijkst vindt. 
In de laatste regel moet je kiezen: als je de eerste vier letters speelt, moet je herhalen en weer opnieuw beginnen. Als je niet wilt herhalen, sla je die eerste vier letters over en speel je meteen de laatste vier letters.

Bladmuziek:

piano keyboard bladmuziek sheet music - Shaun het schaap Shaun the Sheep

YouTube:

Toreador Song uit Carmen

Artiest: George Bizet

Genre: Klassiek

Dit feestelijke liedje is behoorlijk lastig voor je vingers! In de eerste regel is het handig om van vinger te wisselen op de e. Dan kun je makkelijker bij de rest van de regel. Speel het tweede groepje van de tweede regel lager dan het eerste groepje. Er komen 3 zwarte toetsen in dit liedje voor: de dis is de zwarte toets rechts van de d. De fis is de zwarte toets rechts van de f en de ais is de zwarte toets rechts van de a.
De laastste 4 letters van de voorlaatste regel worden niet gezongen, maar alleen in het orkest gespeeld. Verplaats je hand naar links voor de laatste regel.

Bladmuziek:

YouTube:

Opa Bakkebaard

Artiest: Herman Broekhuizen

Genre: Kinderliedjes

Dit liedje klinkt misschien niet zo moeilijk, maar je moet je hand heel vaak verplaatsen. bijvoorbeeld aan het begin van de derde regel. Let vooral goed op in de laatste twee regels. 
Verder zie je dat je een paar keer de bes-toets moet spelen. Dat is de zwarte toets die links van de b zit. Speel de witte toetsen voor en na de bes-toets niet te veel op het randje, dan kun je wat makkelijker bij de bes.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music Opa Bakkebaard - Herman Broekhuizen

YouTube:

Que si, que no

Artiest: Jody Bernal

Genre: Popmuziek

Je gebruikt in dit vrolijke liedje precies 5 toetsen. Als je de vingerzetting gebruikt die erbij staat, hoef je je hand niet te verplaatsen. Probeer het liedje lekker vlug te spelen.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music Que si, que no - Jody Bernal

YouTube:

Er zijn helaas geen liedjes voor dit instrument/level. Maar veel liedjes voor toetsen kun je ook op andere instrumenten spelen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

E-mailadres: