terug

Feliz Navidad (noten)

Artiest: José Feliciano

Genre: Kerstliedjes

Dit liedje klinkt het best als je de eerste twee regels herhaalt. Doe daarna hetzelfde met de derde en vierde regel. Het is slim om in de tweee regel de twee g's met verschillende vingers te spelen, dan kom je beter uit. Datzelfde geldt in de derde regel bij de twee a's in het tweede boogje.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Feliz navidad - José Feliciano

YouTube:

All I want for Christmas is you (noten)

Artiest: Mariah Carey/Walter Afanasieff

Genre: Kerstliedjes

Dit kerstliedje is wat lastiger te spelen dan je zou denken, en dan moet het eigenlijk ook nog behoorlijk vlug! Als je de rode nootjes met je linkerhand speelt, en de rest gewoon met je rechterhand, wordt het allemaal wat makkelijker, en dus ook leuker! Er komen heel wat mollen en kruisen in het liedje voor. Kijk eventueel op de betreffende pagina voor meer uitleg. Je kunt soms ook wel andere vingers gebruiken, maar de vingerzetting die erbij staat is best handig!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - All i want for christmas is you - mariah carey

YouTube:

Walking in the air (noten)

Artiest: Howard Blake

Genre: Kerstliedjes

De laatste twee noten van de eerste regel staan boven elkaar. Dat betekent dat je ze tegelijkertijd moet spelen.Voor de tweede en derde noot van de tweede regel staat een mol. Dat betekent dat je de zwarte toets naast de b moet spelen, de bes. 

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Walking in the air (snowman)

YouTube:

Niets is cooler dan kerstmis (letters)

Artiest: Kinderen voor kinderen

Genre: Kerstliedjes

Je kunt de eerste regel met verschillende vingerzettingen spelen. Hier is er voor gekozen om aan het eind van de regel met je wijsvinger over je duim te stappen. Dat is voor de meeste kinderen het makkelijkst. Als je een andere vingerzetting kiest, probeer die dan te gebruiken voor alle regels die op de eerste regel lijken. Speel het liedje lekker snel!!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Niets is cooler dan kerstmis - Kinderen voor kinderen

YouTube:

Eventjes Kerst (noten)

Artiest: André Rooijmans en Leo Aussems

Genre: Kerstliedjes

Voor de laatste noot van het eerste boogje staat een mol. Dat betekent dat je de zwarte toets llinks van de b moet spelen. Klik voor meer uitleg op mollen en kruisen. In de vijfde regel staan sommige woorden tussen haakjes. Handig als je het liedje met z'n allen zingt terwijl jij het op de piano speelt. Als je aan het eind bent, kun je de laatste twee regels herhalen, of natuurlijk het hele liedje!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Eventjes Kerst

YouTube:

It's beginning to look a lot like christmas (noten)

Artiest: Michael Bublé

Genre: Kerstliedjes

Dit liedje moet je wat vlugger spelen dan je zou denken! Er komen een paar kruisen in voor (zwarte toets naar rechts). In de derde regel kun je de a-toets in 'again' ook met je duim spelen. Het teken voor de een na laatste noot is een herstellingsteken. Hier moet je dus niet een zwarte toets spelen, maar de gewone a.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - It's beginning to look a lot like christmas - Michael Bublé

YouTube:

Last Christmas (noten)

Artiest: Wham!

Genre: Kerstliedjes

Je ringvinger wordt in heel wat groepjes gebruikt in dit liedje. Het voordeel is dat je dan makkelijk bij alle noten van het hele groepje kan. Maar voor sommige kinderen is het makkelijker om de d in de eerste regel steeds met een middelvinger te spelen. Ook in de tweede regel kun je de 4 vaak door een 3 vervangen. Het hangt er een beetje van af hoe groot je hand is. Zie maar wat je het makkelijkst vindt!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Last Christmas - Wham!

YouTube:

Jingle Bells (letters)

Artiest: James Pierpont

Genre: Kerstliedjes

Voor dit liedje heb je maar vijf toetsen nodig die allemaal naast elkaar liggen. Als je met je middelvinger op de e begint, kun je het hele liedje spelen zonder dat je je hand hoeft te verplaatsen. Als je een beetje op de boogjes en de woorden let, gaat het je vast lukken om dit liedje lekker snel te spelen!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Jingle Bells

YouTube:

Stille Nacht (noten)

Artiest: Franz Gruber/Joseph Mohr

Genre: Kerstliedjes

Om de hoge d in de laatste regel te spelen moet je je hand een heel eind naar rechts verplaatsen. Verder kun je voor deze regel het best al je vingers gebruiken. De c van 'Hij-' is wat lager dan de e van het boogje ervoor, dus je moet je hand juist naar links verplaatsen. Tussen de laatste twee boogjes moet je je hand heel smal maken om de e en de g met de goede vingers te kunnen spelen. Het slot van dit liedje is best lastig, maar het eerste deel is gelukkig een stuk makkelijker.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Stille nacht

YouTube:

O denneboom (letters)

Artiest: Melchior Franck/Ernst Anschütz

Genre: Kerstliedjes

Dit liedje begint met de lage g. Als je de c daarna met je wijsvinger speelt, hoef je je hand voor de eerste twee regels niet te verplaatssen. De vierde regel gaat hetzelfde als de derde regel, alleen begin je een toets lager. De laatste twee regels zijn weer hetzelfde als in het begin.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - O denneboom

YouTube:

Er zijn helaas geen liedjes voor dit instrument/level. Maar veel liedjes voor toetsen kun je ook op andere instrumenten spelen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

E-mailadres: