terug

Ooh Ooh Heejo (noten)

Artiest: De Club van Sinterklaas

Genre: Sinterklaasliedjes

Houd je duim steeds bij de g-toets. Sla steeds twee toetsen overslaat tussen je duim en je wijsvinger, dan kun je goed bij alle andere toetsen. 

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Ooh Ooh Heejo - De Club van Sinterklaas

YouTube:

Pepernoot taai-taai chocola (letters)

Artiest: Jeroen Schipper

Genre: Sinterklaasliedjes

Je kunt aan dit vrolijke liedje goed horen dat Sinterklaas veel tijd in Spanje doorbrengt. Als je de eerste twee toetsen met je duim en wijsvinger speelt (dus twee toetsen ertussen), kun je de rest van de regel fijn met je sterkste vingers spelen.
In de vijfde regel staat een 'Gis'. Dat is de middelste toets van het groepje van drie zwarte toetsen (de zwarte toets rechts van de g).
In de laatste regel kun je er voor kiezen om elk groepje met je wijsvinger te spelen. Misschien wel zo makkelijk. Als het maar lekker snel gaat!!

Bladmuziek:

Sinterklaas Bladmuziek/sheet music Pepernoot taai-taai chocola

YouTube:

Zachtjes gaan de paardevoetjes (noten)

Artiest: 

Genre: Sinterklaasliedjes

Je kunt dit liedje met verschillende vingerzettingenen spelen. Begin bijvoorbeeld het tweede boogje met je middelvinger. Veel kinderen vinden het makkelijker om in het voorlaatste boogje eerst van je duim tot je pink te spelen en dan met een ringvinger een overstapje te maken over je pink. Veel pianoleraren vinden dat niet goed maar het is wel zo makkelijk!

Bladmuziek:

YouTube:

Sinterklaas Kapoentje (noten)

Artiest: 

Genre: Sinterklaasliedjes

Begin de laatste regel met je pink. Je kunt dan makkelijk bij alle volgende toetsen. Bij de laatste c maak je een overstapje.

Bladmuziek:

Sinterklaas Bladmuziek/sheet music Sinterklaas Kapoentje

YouTube:

Dag Sinterklaasje (letters)

Artiest: 

Genre: Sinterklaasliedjes

De tweede en vijfde regel kun je op verschillende manieren spelen. Als je goed kijk zie je dat je bij elke da-ag steeds een toets overslaat. Veel kinderen vinden het het makkelijkst om dan ook steeds dezelfde vingers te gebruiken, bijvoorbeeld steeds een middelvinger en duim, en dan op te schuiven. Zie maar wat jij het makkelijkst vindt!

Bladmuziek:

Sinterklaas Bladmuziek/sheet music Dag Sinterklaasje

YouTube:

O kom er eens kijken (noten)

Artiest: 

Genre: Sinterklaasliedjes

In het begin van de eerste twee regels moet je je hand een beetje groter maken, maar dan kun je er net bij. Begin de derde en vierde regel met je pink. Veel kinderen vinden dat niet fijn, maar de rest van de regel wordt er wel makkelijker door. In het begin van de vijfde regel moet je je han ver uitrekken om met je middelvinger bij de a te kunnen. En de laatste regel van het blad moet je met wéér een andere vinger beginnen. 

Aan de puntjes bij de dubbele streep aan het eind kun je zien dat het liedje daar niet echt is afgelopen. Je moet het begin van het liedje nog een keer spelen tot het eind van de tweede regel.

Bladmuziek:

Sinterklaas Bladmuziek/sheet music O, kom er eens kijken

YouTube:

Daar wordt aan de deur geklopt (noten)

Artiest: 

Genre: Sinterklaasliedjes

In dit liedje zitten heel veel herhalingen. Probeer bij een herhaling steeds dezelfde vingers te gebruiken, dan onthouden je vingers vanzelf. Er zijn ook een paar groepjes die bijna hetzelfde zijn, bijvoorbeeld 'HARD geklopt, zacht geklopt' en 'wie zou dat zijn?'. Gebruik ook daar steeds dezelfde vingers.

Begin het liedje met een ringvinger. Dat is best lastig, maar de rest gaat dan bijna vanzelf. En natuurlijk is het heel leuk om HARD heel HARD te spelen!

Bladmuziek:

Sinterklaas Bladmuziek/sheet music Daar wordt aan de deur geklopt

YouTube:

Zie de maan schijnt door de bomen (letters)

Artiest: 

Genre: Sinterklaasliedjes

Begin met je duim en speel de g erna met je wijsvinger. Dat ligt wel wat ver uit elkaar, maar dankun je makkelijker bij de rest van de regel. De eerste twee regels zijn wat toetsen betreft hetzelfde. Alleen de woorden zijn anders. Begin de derde regel met je duim, ook al ben je op diezelfde toets in de regel ervoor met je wijsvinger.

Aan het eind zie je twee keer de fis staan. Dat is de zwarte toets rechts van de f. Je kunt die toets het best spelen door met je wijsvinger even over je duim te stappen.

Bladmuziek:

Sinterklaas Bladmuziek/sheet music Zie ginds komt de stoomboot

YouTube:

Hoor de wind waait door de bomen (noten)

Artiest: 

Genre: Sinterklaasliedjes

Ook al klinkt dit liedje niet moeilijk, toch is het best lastig om te spelen, vooral als je een kleine hand hebt. In het begin liggen de toetsen behoorlijk ver uit elkaar! Oefen vooral het eerste groepje erg goed zodat je het met de goede vingers kunt spelen. Aan het eind van de eerste regel staat een 'hekje' voor de f. In muziektaal het dat teken een kruis. Het betekent dat je daar niet de f moet spelen, maar de zwarte toets rechts ervan. Ook verder in het liedje komt deze zwarte toets nog een paar keer voor. 

Je moet voor een nieuw groepje vaak je hand verplaatsen. Als je het nieuwe groepje met de goede vinger begint, kun je bij alle volgende noten in dat goepje. Succes!

Bladmuziek:

Sinterklaas Bladmuziek/sheet music Hoor de wind waait

YouTube:

Zie ginds komt de stoomboot (letters)

Artiest: 

Genre: Sinterklaasliedjes

Dit liedje begint met een een lage g. Als je die toets met je wijsvinger speelt, kun je meteen bij alle andere toetsen van die regel. Om de derde regel te kunnen spelen moet je eerst je hand verplaatsen, zodat je pink op de hoge g staat. De meeste kinderen vinden de vierde regle het moeilijkst. Speel deeerste c met je wijsvinger en de tweede c met je duim. Dan gaat de rest vanzelf goed!

Bladmuziek:

Sinterklaas Bladmuziek/sheet music Zie ginds komt de stoomboot

YouTube:

Er zijn helaas geen liedjes voor dit instrument/level. Maar veel liedjes voor toetsen kun je ook op andere instrumenten spelen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

E-mailadres: