terug

Het Zwanenmeer

Artiest: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Genre: Klassiek

Let goed op de vingerzetting in het laatste boogje van de eerste regel. Op deze manier hoef je je pols niet te draaien. De tweede regel is hetzelfde als de eerste, alleen komt er een soort 'aanloop' in het begin bij. Gebruik dezelfde vingerzetting als in de eerste regel.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - het Zwanenmeer

YouTube:

Yar Ko Parag

Artiest: Haig Yazdjian

Genre: Wereldmuziek

Bij dit Armeense volksliedje gebruik je maar 5 verschillende toetsen. Probeer het vooral niet strak in de maat te spelen. De dubbele streep met puntjes betekent dat je de eerste twee regels nog een keer kunt spelen. In de video hoor je dat je de delen op allerlei manieren kunt herhalen. Zie maar.....

Bladmuziek:

YouTube:

The wheels on the bus

Artiest: Verna Hills

Genre: Kinderliedjes

Begin dit Amerikaanse volksliedje met je duim, en zorg er voor dat je de f van het woord bus ook weer met je duim speelt, dan kan je makkelijk bij alle volgende toetsen. Verplaats je hand nog een keer bij de e van het tweede boogje van de tweede regel.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - The wheels on the bus - Verna Hills

YouTube:

Automatisch

Artiest: Femming

Genre: Popmuziek

Speel dit liedje vooral lekker snel. Bij de eerste boogjes staat aan het begin steeds een vingerzetting. Die kun je gebruiken, maar er zijn meer goede vingerzettingen mogelijk. Kies vooral een vingerzetting die jij makkelijk vindt!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Automatisch - flemming

YouTube:

Baby Shark

Artiest: Pinkfong

Genre: Kinderliedjes

In de derde en laatste regel staat voor de laatste noot een kruis Kruis voor de f. Speel de zwarte toets die rechts van de f zit. Je kunt de eerste drie regels net zo vaak spelen als je wilt, tot je de hele familie shark hebt gespeeld. Speel dit liedje lekker snel, dan klinkt het nog vrolijker. In het derde level vind je een uitgebreidere versie van het liedje. 

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Baby Shark - Pinkfong

YouTube:

good 4 u

Artiest: Olivia Rodrigo

Genre: Popmuziek

Je hebt precies 5 toetsen nodig om dit liedje te kunnen spelen. Als je elke regel met je duim begint, kun overal bij. Je leert dan meteen om al je vingers te gebruiken!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Good 4 u - olivia - rodrigo-rv

YouTube:

Sakura

Artiest: onbekend

Genre: Wereldmuziek

Dit Japanse volksliedje gaat over de kersenbloesem. De open noten duren steeds wat langer dan de dichte noten. Soms zie je een nootje onder de notenbalk met een streepje erboven. Dat streepje noemen we een hulplijntje. In dit geval moet je een lage b-toets spelen.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Sakura Japan Japanese

YouTube:

Yankee Doodle

Artiest: onbekend

Genre: Wereldmuziek

Dit liedje bestaat uit twee delen die je heel vaak kunt herhalen. Het is niet heel erg moeilijk, maar...... het moet wel lekker vlug! Probeer het voor alle zekerheid eerst een paar keer wat langzamer dan het hoort. Dat is vaak een goede manier om een liedje in te studeren.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Yankee Doodle

YouTube:

I like the flowers

Artiest: onbekend

Genre: Kinderliedjes

Je kunt het tweede en vierde boogje ook met je ringvinger beginnen. Sommige kinderen vinden het makkelijker om de laatste twee regels met een pink te beginnen. Je kunt je vingers dan precies boven de 5 toetsen houden die je voor die regels nogig hebt. Zie maar wat je het makkelijkst vindt!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - I like the mountains

YouTube:

Old Town Road

Artiest: Lil’ Nas X ft. Billy Ray Cyrus

Genre: Popmuziek

Als je de tweede en vierde regel met je wijsvinger begint, kun je nog net met je ringvinger bij de d die wat later komt. 

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - old town road - Lil’ Nas X ft. Billy Ray Cyrus

YouTube:

Er zijn helaas geen liedjes voor dit instrument/level. Maar veel liedjes voor toetsen kun je ook op andere instrumenten spelen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

E-mailadres: