terug

Beat it!

Artiest: Michael Jackson

Genre: Popmuziek

In de eerste twee regels komen veel dezelfde toetsen voor. Oefen eerst de toetsen die onder een boogje staan, en probeer daarna de boogjes 'aan elkaar te plakken'. Het gaat behoorlijk snel!! In de derde regel moet je met je wijsvinger over je duim stappen.
De F♯ betekent dat je de zwarte toets rechts van de F moet spelen. 'Beat it' is een lastig liedje om goed te spelen. Veel plezier!!

 

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Beat it - Michael Jackson

YouTube:

Earth

Artiest: Lil Dicky

Genre: Popmuziek

In dit liedje wordt vaak de Fis gebruikt. Dat is de zwarte toets die rechts van de F zit. Het is best lastig om deze toets met je ringvinger te spelen. Je kunt ook je middelvinger gebruiken, maar dan moet je wat later in het liedje nog meer met je hand draaien. Nu hoef je aan het eind van de eerste regel maar één keer met je wijsvinger over je duim te stappen.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - earth lil dicky

YouTube:

Indiana Jones

Artiest: John Williams

Genre: Overig

Let steeds goed op de vingerzetting. In de eerste regel ligt de c best ver weg (hoger). Voor de d moet je juist weer helemaal naar beneden. In de tweede regel maakt je hand een beweging die daar erg op lijkt. De derde regel ziet er hetzelfde uit als de eerste regel, maar nu moet je de drie toetsen d-e-f juist hoog spelen. In de laatste regel staan een paar boogjes. Speel die noten snel bij elkaar. Luister goed hoe het liedje klinkt, dan gaat het vanzelf goed. Indiana Jones is een stoer liedje, maar behoorlijk lastig!!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Indiana Jones - John Williams

YouTube:

Scarborough Fair

Artiest: Simon & Garfunkel

Genre: Popmuziek

Dit liedje uit Engeland is al honderden jaren oud! Je moet aan het begin van elke regel je hand verlplaatsen, dan kun je makkelijk bij alle toetsen. Pas op in de derde regel: de eerstse a speel je met je duim, maar de tweede a met je ringvinger. Je komt dan precies goed uit. Bij de laatste regel moet je met je wijsvinger even over je duim stappen. Je kunt ook met je middelvinger eindigen.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Scarborough Fair - Simon & Garfunkel

YouTube:

Toen onze mop een mopje was

Artiest: Jan Goeverneur

Genre: Kinderliedjes

in dit liedje moet je je vingers vaak over zes toetsen spreiden. En dus een extra toets 'overslaan', bijvoorbeeld in de tweede regel tussen de c en de f. En in de vierde regel tussen de d en de b. Let op bij de tweede regel van de tweede bladzijde: die is net een beetje anders dan de tweede regel van de eerste bladzijde.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Toen onze mop een mopje was

YouTube:

Paint it Black

Artiest: The Rolling Stones

Genre: Popmuziek

Speel dit liedje lekker snel. De Cis-toets is de zwarte toets rechts van de C. Je kunt de Cis in dit liedje het beste met je wijsvinger spelen door over je duim heen te stappen. Onder sommige letters zie je een boogje staan. Speel deze toetsen zo vlug als je kan. Luist maar naar het liedje hoe het precies moet klinken.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - The Rolling Stones - Paint it black

YouTube:

Hoe het danst

Artiest: Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle

Genre: Popmuziek

In dit liedje liggen de toetsen soms behoorlijk ver uit elkaar. Als je twijfelt of je een A-toets hoger of juist lager moet spelen, let dan goed op de vingerzetting. Als er een 1 bij staat, gaat het om een lage A-toets. En als er een 5 bij staat, moet je juist een hoge A hebben.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Hoe het danst - Marco Borsato, Armin van Buuren, Davina Michelle

YouTube:

In Den Haag daar woont een graaf

Artiest: onbekend

Genre: Kinderliedjes

Schuif in de tweede regel je hele hand 1 toets op. De vierde regel is bijna hetzelfde als de tweede regel. De toetsen van de laatste regel zijn weer hetzelfde als in de eerste regel, maar de woorden zijn wel heel anders.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - In Den Haag daar woont een graaf

YouTube:

The Spectre

Artiest: Alan Walker

Genre: Popmuziek

Je hebt voor dit liedje heel veel verschillende toetsen nodig, en ze liggen ook vaak ver uit elkaar. Het is handig als je steeds goed op de vingerzetting let. Al in de eerste regel moet je je hand verplaatsen. In de tweede regel moet dat ook, maar op een wat andere manier.

In de derde regel moet je de tweede toets (de c) hoger spelen dan de e. Ook dit kun je zien als je goed op de vingerzetting let. Ook in de laatste regel van het eerste blad moet je je hand weer helemaal verplaatsen.

In het tweede blad komt de g-toets een paar keer voor. Speel deze g met je pink, want het is steeds de hoogste toets van de regel. Een behoorlijk moeilijk liedje!

 

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - The spectre - alan walker letters

YouTube:

Slaap kindje slaap

Artiest: onbekend

Genre: Kinderliedjes

Het grootste gedeelte van dit liedje zit in het groepje c-d-e-f-g. Begin met je middelvinger op de e. Voor de laatste regel moet je je hele hand 1 toets opschuiven. Gebruik je pink voor de a.

Bladmuziek:

piano keyboard bladmuziek sheet music - Slaap kindje slaap

YouTube:

Er zijn helaas geen liedjes voor dit instrument/level. Maar veel liedjes voor toetsen kun je ook op andere instrumenten spelen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

E-mailadres: