terug

Even aan m'n moeder vragen

Artiest: Bloem

Genre: Overig

Er worden heel wat toetsen in dit liedje gebruikt, en ze iiggen vaak ver uit elkaar. Let bij de eerste drie toetsen goed op, zodat je makkelijker bij de laatste toetsen van de regel kunt, want deze liggen heel wat hoger op het toetsenbord!
De tweede regel begint weer wat lager, maar aan het eind moet je nog verder naar beneden. In de derde regel staat de 5 bij eens tussen haakjes. Het snel wisselen van 3 naar 5 is niet makkelijk, maar je kunt dan wel goed bij de laatste drie toetsen die nóg lager liggen.
In de voorlaatste regel moet je bij de woorden "ge-daan van-af" niet twee keer dezelfde c-toets spelen. De tweede c-toets ligt hoger op het toetsenbord. Ook de twee laatste toetsen van de laatste regel liggen weer ver uit elkaar. Als je goed op de vingerzetting let, wordt het allemaal vanzelf duidelijk!

Bladmuziek:

YouTube:

Shaun het schaap

Artiest: Ilan Eshkeri

Genre: Kinderliedjes

Als je dit liedje met je middelvinger begint, kun je de eerste vier regels spelen zonder je hand te verplaatsen. Begin de vijfde regel met je duim. Kies voor de laatste twee regels een vingerzetting uit die jij het makkelijkst vindt. 
In de laatste regel moet je kiezen: als je de eerste vier letters speelt, moet je herhalen en weer opnieuw beginnen. Als je niet wilt herhalen, sla je die eerste vier letters over en speel je meteen de laatste vier letters.

Bladmuziek:

piano keyboard bladmuziek sheet music - Shaun het schaap Shaun the Sheep

YouTube:

Toreador Song uit Carmen

Artiest: George Bizet

Genre: Klassiek

Dit feestelijke liedje is behoorlijk lastig voor je vingers! In de eerste regel is het handig om van vinger te wisselen op de e. Dan kun je makkelijker bij de rest van de regel. Speel het tweede groepje van de tweede regel lager dan het eerste groepje. Er komen 3 zwarte toetsen in dit liedje voor: de dis is de zwarte toets rechts van de d. De fis is de zwarte toets rechts van de f en de ais is de zwarte toets rechts van de a.
De laastste 4 letters van de voorlaatste regel worden niet gezongen, maar alleen in het orkest gespeeld. Verplaats je hand naar links voor de laatste regel.

Bladmuziek:

YouTube:

Opa Bakkebaard

Artiest: Herman Broekhuizen

Genre: Kinderliedjes

Dit liedje klinkt misschien niet zo moeilijk, maar je moet je hand heel vaak verplaatsen. bijvoorbeeld aan het begin van de derde regel. Let vooral goed op in de laatste twee regels. 
Verder zie je dat je een paar keer de bes-toets moet spelen. Dat is de zwarte toets die links van de b zit. Speel de witte toetsen voor en na de bes-toets niet te veel op het randje, dan kun je wat makkelijker bij de bes.

Bladmuziek:

YouTube:

Que si, que no

Artiest: Jody Bernal

Genre: Popmuziek

Je gebruikt in dit vrolijke liedje precies 5 toetsen. Als je de vingerzetting gebruikt die erbij staat, hoef je je hand niet te verplaatsen. Probeer het liedje lekker vlug te spelen.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music Que si, que no - Jody Bernal

YouTube:

24K Magic

Artiest: Bruno Mars

Genre: Popmuziek

Dit is misschien wel het moeilijkste liedje van het eerste level! Onder de eerste twee regels zie je het woord 'instrumentaal' staan. Dat betekent dat Bruno Mars dit niet zingt en je moet heel goed luisteren om de melodie hier in het liedje te horen. En dan gaat het ook nog eens heel erg vlug! De punten staan er vooral voor de duidelijkheid zodat je ziet dat het steeds drie keer hetzelfde is.

De derde en vierde regel wordt wel gezongen. De meeste kinderen vinden dit deel wat makkelijker. In de derde regel heb je een zwarte toets nodig, de fis. Deze toets zit rechts van de f. Je moet de fis lekker lang vasthouden, en dan plotseling de e erachteraan spelen.

De laatste twee regels zijn hier bedoeld als een slot. Want in het echt gaat het liedje natuurlijk nog een hele tijd door!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music 24K Magic - Bruno Mars

YouTube:

Dolfje Weerwolfje

Artiest: Fons Merkies

Genre: Overig

In de video begint het huilen van ongeveer een minuut. De d en de c aan het begin van elke regel liggen niet vlak naast elkaar. Daarom is het slim om de c met je duim te spelen. Je kiunt dan makkelijker bij de hoge d. De voorlaatste toets is een zwarte toets, de fis. De fis ligt vlak naast de f. Vooral leuk om met z'n allen te huilen en spelen!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music Dolfje Weerwolfje - Fons Merkies

YouTube:

Kareltje en Sjonnie

Artiest: Schuring, Hock en Schmitz

Genre: Overig

Het refrein van dit liedje is niet zo lang, maar je moet wel twee zwarte toetsen spelen! De gis is de middelste van het groepje van drie zwarte toetsen. Hij zit rechts van de g-toets. De fis zit rechts van de f-toets. De toetsen liggen in de eerste twee regels vaak wat uit elkaar zodat je er niet altijd even makkelijk bij kunt!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music Kareltje en Sjonnie - Schuring, Hock en Schmitz

YouTube:

Royals

Artiest: Lorde

Genre: Popmuziek

De vingerzetting is zo gekozen dat je steeds makkelijk bij de volgende nieuwe toets kunt. De derde regel begint behoorlijk laag! Speel de laatste vier toetsen van de vierde regel vlug achter elkaar. 

Je hebt vaak een zwarte toets nodig in dit liedje, namelijk de fis. Deze toets zit vlak naast de f. In het groepje van drie zwarte toetsen is het dus de eerste van links.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music Royals - Lorde

YouTube:

Pirates of the Caribbean

Artiest: Klaus Badelt & Hans Zimmer

Genre: Popmuziek

Een leuk en heel vlug liedje.Oefen het in groepjes van 4 letters. Alleen de vierde regel gaat wat anders (en het laatste groepje van de tweede regel). in de derde regel staat twee keer een Bes. Je moet dan de zwarte toets spelen die links naast de b zit. 

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music Pirates of the Caribbean - Klaus Badelt & Hans Zimmer

YouTube:

Er zijn helaas geen liedjes voor dit instrument/level. Maar veel liedjes voor toetsen kun je ook op andere instrumenten spelen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

E-mailadres: