terug

Jingle Bells (letters)

Artiest: 

Genre: Kerstliedjes

Voor dit liedje heb je maar vijf toetsen nodig die allemaal naast elkaar liggen. Als je met je middelvinger op de e begint, kun je het hele liedje spelen zonder dat je je hand hoeft te verplaatsen. Als je een beetje op de boogjes en de woorden let, gaat het je vast lukken om dit liedje lekker snel te spelen!

Bladmuziek:

YouTube:

Stille Nacht (noten)

Artiest: 

Genre: Kerstliedjes

Om de hoge d in de laatste regel te spelen moet je je hand een heel eind naar rechts verplaatsen. Verder kun je voor deze regel het best al je vingers gebruiken. De c van 'Hij-' is wat lager dan de e van het boogje ervoor, dus je moet je hand juist naar links verplaatsen. Tussen de laatste twee boogjes moet je je hand heel smal maken om de e en de g met de goede vingers te kunnen spelen. Het slot van dit liedje is best lastig, maar het eerste deel is gelukkig een stuk makkelijker.

Bladmuziek:

YouTube:

O denneboom (letters)

Artiest: 

Genre: Kerstliedjes

Dit liedje begint met de lage g. Als je de c daarna met je wijsvinger speelt, hoef je je hand voor de eerste twee regels niet te verplaatssen. De vierde regel gaat hetzelfde als de derde regel, alleen begin je een toets lager. De laatste twee regels zijn weer hetzelfde als in het begin.

Bladmuziek:

YouTube:

Er is een Kindeke (noten)

Artiest: 

Genre: Kerstliedjes

Het is slim om de e in het midden van de eerste regel met je wijsvinger te spelen, dan kun je beter bij de volgende toetsen. De tweede regel gaat natuurlijk precies hetzelfde. In de derde en vierde regel zijn alleen de laatste twee noten anders. Als je de e aan het eind met je middelvinger speelt hoef je verder niet met je hand te draaien. En als je je hand wat stil kan houden tijdens het spelen, klinkt het vaak mooier.

Bladmuziek:

YouTube:

We wish you a merry Christmas (letters)

Artiest: 

Genre: Kerstliedjes

Dit liedje is een stuk lastiger dan je zou denken, vooral omdat het zo vlug moet. En vaak komt het net niet lekker uit voor je vingers. In de derde en vierde regel kun je net bij de laatste toets, maar dan moet je wel veel met je ringvinger en pink spelen. De laatste regel kun je ook met andere vingers spelen, als je het maar lekker hard en feestelijk laat klinken!

Bladmuziek:

YouTube:

Jingle Bells (noten)

Artiest: 

Genre: Kerstliedjes

Voor dit liedje heb je maar vijf toetsen nodig die allemaal naast elkaar liggen. Als je met je middelvinger op de e begint, kun je het hele liedje spelen zonder dat je je hand hoeft te verplaatsen. Als je een beetje op de boogjes en de woorden let, gaat het je vast lukken om dit liedje lekker snel te spelen!

Bladmuziek:

YouTube:

Rudolph the Red Nosed Reindeer (noten)

Artiest: 

Genre: Kerstliedjes

Je ziet misschien wel dat de eerste vier regels erg op elkaar lijken. De eerste groepjes van elke regel zijn steeds hetzelfde, maar je begint de ene keer op een g en de andere keer op een f. Het tweede groepje endigt steeds net iets anders. In de laatste regel staat een ! bij de e. Je moet de f overslaan, en je hand wat uitrekken om deze e met je middelvinger te kunnen spelen. Als je het laatste groepje met je pink begint, hoef je maar één keer over je duim te stappen. De dubbele streep met puntjes betekent dat je weer aan het begin van het liedje moet beginnen. Je moet stoppen bij het eind van de vierde regel.

Bladmuziek:

YouTube:

Kling klokje klingelingeling (noten)

Artiest: 

Genre: Kerstliedjes

Je moet je hand bij bijna elk nieuw groepje een stukje verplaatsen. In de derde regel staat er steeds een hekje voor de f. Dat hekje wordt in muziektaal een kruis genoemd. Het betekent dat je hier niet de f moet spelen, maar de zwarte toets recht van de f. Die toets noemen we een fis.

Bladmuziek:

YouTube:

Stille Nacht (letters)

Artiest: 

Genre: Kerstliedjes

Om de hoge d in de voorlaatste regel te spelen moet je je hand een heel eind naar rechts verplaatsen. Verder kun je voor deze regel het best al je vingers gebruiken. De c van de laatste regel is wat lager dan de e van de voorlaatste regel, dus je moet je hand juist naar links verplaatsen. In de laatste regel moet je je hand heel smal maken om de e en de g met de goede vingers te kunnen spelen. Het slot van dit liedje is best lastig, maar het eerste deel is gelukkig een stuk makkelijker.

Bladmuziek:

YouTube:

Now kristneti kisi (noten)

Artiest: 

Genre: Kerstliedjes

Dit Surinaamse kerstliedje bestaat uit zes groepjes. Je moet tussen de groepjes vaak je hand even verplaatsen. In de laatste regel moet je met je middelvinger over je duim stappen.

Nu is de kersttijd aangebroken
Heerlijke tijd om te zegenen
Ik hou zo van deze tijd
Als die tijd is aangebroken
Worden alle harten waarachtig gevuld

Bladmuziek:

YouTube:

Er zijn helaas geen liedjes voor dit instrument/level. Maar veel liedjes voor toetsen kun je ook op andere instrumenten spelen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

E-mailadres: