terug

Baby Shark

Artiest: Pinkfong

Genre: Kinderliedjes

In de derde en laatste regel staat voor de laatste noot een kruis Kruis voor de f. Speel de zwarte toets die rechts van de f zit. Je kunt de eerste drie regels net zo vaak spelen als je wilt, tot je de hele familie shark hebt gespeeld. Speel dit liedje lekker snel, dan klinkt het nog vrolijker. In het derde level vind je een uitgebreidere versie van het liedje. 

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Baby Shark - Pinkfong

YouTube:

good 4 u

Artiest: Olivia Rodrigo

Genre: Popmuziek

Je hebt precies 5 toetsen nodig om dit liedje te kunnen spelen. Als je elke regel met je duim begint, kun overal bij. Je leert dan meteen om al je vingers te gebruiken!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Good 4 u - olivia - rodrigo-rv

YouTube:

Sakura

Artiest: onbekend

Genre: Wereldmuziek

Dit Japanse volksliedje gaat over de kersenbloesem. De open noten duren steeds wat langer dan de dichte noten. Soms zie je een nootje onder de notenbalk met een streepje erboven. Dat streepje noemen we een hulplijntje. In dit geval moet je een lage b-toets spelen.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Sakura Japan Japanese

YouTube:

Yankee Doodle

Artiest: onbekend

Genre: Wereldmuziek

Dit liedje bestaat uit twee delen die je heel vaak kunt herhalen. Het is niet heel erg moeilijk, maar...... het moet wel lekker vlug! Probeer het voor alle zekerheid eerst een paar keer wat langzamer dan het hoort. Dat is vaak een goede manier om een liedje in te studeren.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Yankee Doodle

YouTube:

I like the flowers

Artiest: onbekend

Genre: Kinderliedjes

Je kunt het tweede en vierde boogje ook met je ringvinger beginnen. Sommige kinderen vinden het makkelijker om de laatste twee regels met een pink te beginnen. Je kunt je vingers dan precies boven de 5 toetsen houden die je voor die regels nogig hebt. Zie maar wat je het makkelijkst vindt!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - I like the mountains

YouTube:

Old Town Road

Artiest: Lil’ Nas X ft. Billy Ray Cyrus

Genre: Popmuziek

Als je de tweede en vierde regel met je wijsvinger begint, kun je nog net met je ringvinger bij de d die wat later komt. 

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - old town road - Lil’ Nas X ft. Billy Ray Cyrus

YouTube:

Arcade

Artiest: Duncan Laurence

Genre: Popmuziek

Nu met videovoorbeeld

In dit liedje liggen de toetsen meetal dicht bij elkaar. De vingerzetting is zo gekozen dat je niet al te vaak met je pink hoeft te spelen. Je moet dan wel je vingers een beetje spreiden om goed bij de toetsen te kunnen. Bij de laatste twee regels van het eerste blad moet je je hele hand verplaatsen. 

In de tweede regel van het tweede blad moet je met je aan het eind met je wijsvinger over je duim stappen. In de laatste regel moet je dat nog een keer doen. Probeer in de voorlaatste regel je hand tussen de groepjes te verplaatsen zonder je hand te draaien.

Voorbeeld

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet - Arcade - Duncan Laurence

YouTube:

Wat een herrie!!

Artiest: André Rooymans en Leo Aussems

Genre: Kinderliedjes

De vingerzettng in dit liedje is zo gekozen dat je je vingers niet te vaak hoeft te spreiden binnen een boogje. Let vooral in de laatste regel goed op de vingerzetting, dan past het precies! De voorlaatste regel begint met een dubbele streep met puntjes. Helemaal aan het eind staat weer een dubbele streep, maar nu met de puntjes aan de andere kant. Dit betekent dat je de laatste twee regels meteen nog een keer moet spelen. 

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music -Wat een herrie!! - André Rooymans en Leo Aussems

YouTube:

2U

Artiest: David Guetta ft Justin Bieber

Genre: Popmuziek

Dit is een behoorlijk moeilijk liedje van het tweede level. De noten staan hoog op de notenbalk en je moet je vingers vaak een beetje spreiden. En het is best een lang liedje! Het tweede boogje in de tweede regel kun je ook met je ringvinger beginnen, je hoeft dan niet 'over te stappen'.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music 2U - David Guetta ft Justin Bieber

YouTube:

In een groen groen groen groen knollenland

Artiest: Johannes Worp en Jan Goeverneur

Genre: Kinderliedjes

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music In een groen groen groen groen knollenland - Johannes Worp en Jan Goeverneur

YouTube:

Er zijn helaas geen liedjes voor dit instrument/level. Maar veel liedjes voor toetsen kun je ook op andere instrumenten spelen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

E-mailadres: