terug

Old Town Road

Artiest: Lil’ Nas X ft. Billy Ray Cyrus

Genre: Popmuziek

Als je de tweede en vierde regel met je wijsvinger begint, kun je nog net met je ringvinger bij de d die wat later komt. 

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - old town road - Lil’ Nas X ft. Billy Ray Cyrus

YouTube:

Arcade

Artiest: Duncan Laurence

Genre: Popmuziek

Nu met videovoorbeeld

In dit liedje liggen de toetsen meetal dicht bij elkaar. De vingerzetting is zo gekozen dat je niet al te vaak met je pink hoeft te spelen. Je moet dan wel je vingers een beetje spreiden om goed bij de toetsen te kunnen. Bij de laatste twee regels van het eerste blad moet je je hele hand verplaatsen. 

In de tweede regel van het tweede blad moet je met je aan het eind met je wijsvinger over je duim stappen. In de laatste regel moet je dat nog een keer doen. Probeer in de voorlaatste regel je hand tussen de groepjes te verplaatsen zonder je hand te draaien.

Voorbeeld

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet - Arcade - Duncan Laurence

YouTube:

Wat een herrie!!

Artiest: André Rooymans en Leo Aussems

Genre: Kinderliedjes

De vingerzettng in dit liedje is zo gekozen dat je je vingers niet te vaak hoeft te spreiden binnen een boogje. Let vooral in de laatste regel goed op de vingerzetting, dan past het precies! De voorlaatste regel begint met een dubbele streep met puntjes. Helemaal aan het eind staat weer een dubbele streep, maar nu met de puntjes aan de andere kant. Dit betekent dat je de laatste twee regels meteen nog een keer moet spelen. 

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music -Wat een herrie!! - André Rooymans en Leo Aussems

YouTube:

2U

Artiest: David Guetta ft Justin Bieber

Genre: Popmuziek

Dit is een behoorlijk moeilijk liedje van het tweede level. De noten staan hoog op de notenbalk en je moet je vingers vaak een beetje spreiden. En het is best een lang liedje! Het tweede boogje in de tweede regel kun je ook met je ringvinger beginnen, je hoeft dan niet 'over te stappen'.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music 2U - David Guetta ft Justin Bieber

YouTube:

In een groen groen groen groen knollenland

Artiest: Johannes Worp en Jan Goeverneur

Genre: Kinderliedjes

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music In een groen groen groen groen knollenland - Johannes Worp en Jan Goeverneur

YouTube:

Hallelujah

Artiest: Leonard Cohen

Genre: Popmuziek

Dit is een behoorlijk lang liedje met veel verschillende groepjes. Als je goed op de vingerzetting let, is het liedje minder moeilijk dan je zou denken. Let bijvoorbeeld goed op mij het begin van het tweede en derde groepje in de derde regel. Met deze vingerwisseling komt het precies goed uit! In het laatste groepje kun je je hand wat 'kleiner' maken.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music Hallelujah - Leonard Cohen

YouTube:

Scarborough Fair

Artiest: Simon & Garfunkel

Genre: Popmuziek

Dit liedje uit Engeland is al honderden jaren oud! Je moet je hand een paar keer verplaasten, maar de groepjes waarin je speelt zijn meestal niet zo groot, behalve bij de derde regel. Speel de twee a's met precies de vingers die erbij staan, dan kom je geen vingers tekort aan het eind van de regel.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music Scarborough Fair - Simon & Garfunkel

YouTube:

Pak van mijn hart

Artiest: Nick & Simon

Genre: Popmuziek

Je ziet dat de eerste twee regels bijna hetzelfde zijn als de derde en vierde regel. In de laatste regel staat een kruis voor de f. Dat betekent dat je niet de f moet spelen, maar de zwarte toets rechts ervan. We noemen die toets een fis. Als je vingers gebruikt die erbij staan is dat helemaal niet moeilijk!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music Pak van mijn hart - Nick & Simon

YouTube:

Poesje Mauw

Artiest: onbekend

Genre: Kinderliedjes

Je moet je hand vaak verplaatsen in dit liedje. In de laatste regel speel je een hele toonladder: je begint op de hoge c en je eindigt op de lage c! Speel eerst door tot je duim en stap dan met je middelvinger over je duim heen. Je komt dan precies goed uit.!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music Poesje Mauw

YouTube:

Skinny Love (couplet)

Artiest: Birdy

Genre: Popmuziek

Het refrein van dit liedje is veel makkelijker dan dit couplet. Je moet je hand bij bijna elk groepje verplaatsen. In het begin van de derde regel moet je twee keer de g spelen. Voor veel kinderen is het handig om de tweede g met een andere vinger te spelen dan de eerste g. Je wisselt dan van je wijsvinger naar je ringvinger. In de tweede helft van de derde regel begint een herhaling, ook al is niet alles precies hetzelfde.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music Skinny Love (couplet) - Birdy

YouTube:

Er zijn helaas geen liedjes voor dit instrument/level. Maar veel liedjes voor toetsen kun je ook op andere instrumenten spelen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

E-mailadres: