terug

Señorita

Artiest: Shawn Mendes en Camila Cabello

Genre: Popmuziek

Je kunt dit liedje spelen met een rustige hand, maar dan moet je wel vaak je ringvinger en pink gebruiken. En dat is vaak best lastig. Je kunt het ook met makkelijke vingers proberen, maar dan moet je je hand weer vaker verplaatsen. Veel plezier!!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Senorita - Shawn Mendes en Camilla Cabello

YouTube:

Weg van jou

Artiest: Suzan & Freek

Genre: Popmuziek

In de tweede regel moet je je hand verplaatsen om het tweede boogje te kunnen spelen. Probeer dat te doen zonder je hand te draaien. Je vingers blijven in het verlengde van de toetsen. Speel dit liedje lekker snel.

Bladmuziek:

YouTube:

Shallow

Artiest: Lady Gaga en Bradley Cooper

Genre: Popmuziek

De vingerzetting is steeds zo gekozen dat je met de makkelijkste vingers toch bij alle toetsen van het hele boogje kan. Er worden heel wat noten met hulplijntjes in dit liedje gebruikt, klik voor uitleg op de link. Aan het eind moet je steeds de fis spelen in plaats van de f.

Bladmuziek:

YouTube:

Sunny Days

Artiest: Armin van Buuren feat. Josh Cumbee

Genre: Popmuziek

In de eerste drie boogjes moet je steeds een bes spelen. Verder in het liedje gebruik je alleen nog de gewone b. Het is handig om het vierde boogje met een wijsvinger te beginnen. Je hand staat dan voor het hele liedje klaar in het groepje g a b c d. Je hoeft je hand dan niet meer te verplaatsen.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music Sunny Days - Armin van Buuren feat. Josh Cumbee

YouTube:

De uil zat in de olmen

Artiest: onbekend

Genre: Kinderliedjes

De vingerzetting in dit liedje is zo gekozen dat je je pink niet hoeft te gebruiken. In het laatste boogje moet je dan wel even over je duim stappen met je wijsvinger. Let op: in dit liedje moet je soms een cis spelen, en soms een gewone c. Als er geen kruis voor een noot staat, moet je de gewone c spelen!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - De uil zat in de olmen

YouTube:

Inside the lines

Artiest: Mike Perry

Genre: Popmuziek

Ook in dit liedje kun je weer een heleboel verschillende vingerzettingen gebruiken. Met deze vingerzetting kun je je vingers vaak 'op volgorde' houden, zodat je je vingers niet steeds hoeft te spreiden. De voorlaatste regel kun je ook met je wijsvinger beginnen. Aan het eind van het eerste groepje van die regel moet je met je wijsvinger over je duim stappen. Kinderen met wat grotere handen kunnen de e van dat groepje ook met hun wijsvinger spelen. Zie maar wat je het makkelijkst vindt. 

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Inside the lines - mike perry ft.casso

YouTube:

Despacito

Artiest: Luis Fonsi ft. Daddy Yankee

Genre: Popmuziek

Doordat er twee kruisen in dit liedje zitten kun je soms moeilijk bij sommige toetsen. Speel de e in de eerste en derde regel met je pink, dan kun je je hand stil houden. In het vierde level is een langere versie van dit liedje, met een linkerhand erbij!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music Despacito - Luis Fonsi ft. Daddy Yankee

YouTube:

Amélie (Comptine d'un autre été)

Artiest: Yann Tiersen

Genre: Popmuziek

De eerste drie groepjes lijken wel op elkaar maar je hebt toch steeds een andere vingerzetting nodig. De meeste kinderen vinden deze vingerzetting het makkelijkst, maar het kan ook op andere manieren. Gebruik wel steeds dezelfde vingers voor een groepje. 

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music Amélie (Comptine d'un autre été) - Yann Tiersen

YouTube:

Beat it

Artiest: Michael Jackson

Genre: Popmuziek

Speel dit liedje net zoals Michael Jackson het zingt, lekker vlug!! Begin het tweede boogje in de tweede regel niet met je wijsvinger maar met je middelvinger. Dat is wel iets moeilijker, maar het gaat nog net iets vlugger!
Je kunt de derde regel ook met andere vingers spelen. Begin dan met je pink, maar dit gaat het vlugst. Speel de laatste regel vooral ook lekker hard!!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music Beat it - Michael Jackson

YouTube:

In the hall of the Mountainking

Artiest: Edvard Grieg

Genre: Klassiek

In de eerste en derde regel heb je twee zwarte toetsen nodig, de dis en de bes. De groepjes draaien als het ware om: wit-zwart wordt zwart-wit. Als je het truukje door hebt, valt het eigenlijk wel mee. De derde en vierde regel lijken makkelijk maar zijn veel moeilijker. Je moet na de eerste vijf toetsen je hand in één keer klein maken om de c met je duim te kunnen spelen om meteen daarna je hand klaar te hebben voor het hele groepje daarna. Veel kinderen vinden dat heel moeilijk en moeten er best lang op oefenen!
Dit liedje is nog leuker als je het een paar keer achter elkaar speelt. Eerst heel langzaam en heel laag, en dan steeds hoger en vlugger!!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music In the hall of the Mountainking - Edvard Grieg

YouTube:

Er zijn helaas geen liedjes voor dit instrument/level. Maar veel liedjes voor toetsen kun je ook op andere instrumenten spelen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

E-mailadres: