terug

Earth

Artiest: Lil Dicky

Genre: Popmuziek

Begin met je ringvinger, en speel de volgende e-toets dan met je middelvinger. Vooral als je een kleine hand hebt, is dat best lastig. Stap aan het eind van de eerste regel met je wijsvinger over je duim. 

 

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Earth - lil dicky

YouTube:

Coffin Dance

Artiest: Pallbearers

Genre: Popmuziek

Gebruik bij dit liedje vooral je makkelijjkste vingers, dan kun je het lekker snel spelen! Bij de eerste noot staat een 1 en een (2). Begin gewoon met je duim, en als je het liedje helemaal gespeeld hebt, kun je meteen weer opnieuw beginnen. Gebruik dan je 2e vinger. Speel de eerste noot van de tweede regel snel na de laatste noot van de eerste regel. Stap aan het eind met je middelvinger over je duim heen. De twee puntjes bij de dikke streep aan het eind betekenen dat je het liedje meteen weer kunt spelen. Herhaal het liedje zo vaak als je wilt. Veel plezier!!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Coffin dance - the pallbearers

YouTube:

Chiapanecas

Artiest: Bulmaro López Fernández

Genre: Wereldmuziek

De eerste en derde regel zijn precies hetzelfde. De tweede en vierde regel zijn bijna hetzelfde. Aan het eind van het eerste boogje moet je met je wijsvinger over je duim stappen. Speel het liedje zo vlug als je kan, maar zonder je te haasten. Speel de laatste twee noten van elke regel steeds met de makkelijkste vingers, en speel ze lekker fel. In het voorbeeldfilmpje kun je de noten zien terwijl het liedje langzaam wordt voorgepeeld.

Voorbeeld

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - chiapanecas

YouTube:

As it was

Artiest: Harry Styles

Genre: Popmuziek

Begin in de tweede regel met je ringvinger. Dat is best lastig, maar dan komt de rest wel beter uit. Je kan bij de c aan het eind van die regel ook meteen overstappen naar je wijsvinger. Als je in de vijfde regel met je ringvinger begint, komt de rest ook goed uit. Het hekje in die regel betekent dat je niet de witte toets c moet spelen, maar de zwarte toets rechts ervan, de cis. Wil je meer weten, klik dan op zwarte toetsen. In het voorbeeldfilmpje kun je de noten zien terwijl het liedje langzaam wordt voorgepeeld.

Voorbeeld

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - as it was - harry styles

YouTube:

Baby Shark

Artiest: Pinkfong

Genre: Kinderliedjes

Kijk voor uitleg over de eerste bladzijde bij Baby Shark in level 2. In bladzijde 2 zie je heel vaak de mol staan Mol. Speel steeds de zwarte toets naar links. De mol staat steeds voor de e en de a. De naam van deze zwarte toetsen is de es en de as. Wil je er meer over weten, klik dan op 'Mollen en kruisen' in de  Muziekuitleg. Je kunt in de tweede bladzijde met je duim beginnen, of met je wijsvinger, als je dat makkelijker vindt. En... het is nog leuker als je bijvoorbeeld 'Grandpa shark' heel erg laag op het toetsenbord speelt!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Baby Shark - Pinkfong

YouTube:

De diepte

Artiest: S10

Genre: Popmuziek

In dit liedje zie je noten met 1 hulplijntje (de c) en met twee hulplijntjes (de a). Je vindt meer uitleg in de Muziekuitleg, op de pagina hulplijntjes. In dit liedje speel je alleen op de witte toetsen.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - De diepte - S10

YouTube:

Worden wat je wil (Kinderen voor kinderen)

Artiest: Mark Haayema en Tjeerd P. Oosterhuis

Genre: Kinderliedjes

Je kent dit liedje vast wel van de Kinderboekenweek. In het begin moet je vaak je hand verplaatsen voor het volgende groepje. Het is vaak een beetje eng om een nieuw groepje met je pink te beginnen, maar hier is dat toch wel handig!
Je kunt in het tweede groepje van de derde regel ook je wijsvinger voor de g gebruiken, maar dan moet je daarna wat vaker 'overstappen'.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Worden wat je wil Kinderen voor kinderen kinderboekenweek

YouTube:

Als het avond is

Artiest: Suzan & Freek

Genre: Popmuziek

De eerste drie regels van dit liedje lijken heel erg op elkaar. De laatste noot van die regels (door het tweede hulplijntje) is de lage a.Let op bij het eerste groepje van de laatste regel: sla bij de !! een toets over tussen je middelvinger en je ringvinger, ook al voelt dat best wat eng aan.

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Als het avond is - Suzan en Freek

YouTube:

Trouble

Artiest: Codplay

Genre: Popmuziek

In dit liedje komt geen f voor. Voor elke f staat een kruis waardoor dat steeds een fis wordt. Je kunt het eerste groepje met je mmiddelvinger beginnen, of met je ringvinger. In dat laatste geval moet je ook vaake je pink gebruiken, wat veel kinderen wat moeilijk vinden. De vingerzetting die er bij staat is misschien wat makkelijker. Dit geldt voor alle groepjes die erg op het eerste groepje lijken.
Aan het einde van de tweede regel speel de je b-d-fis alle drie tegelijk! Gebruik dezelfde vingers die je daarvoor gebruikte voor die toetsen.

Let goed op de vingerzetting in het laatste boogje van de derde en vierde regel. 

Speel eerste de eerste twee regels. Dan nog eens de eerste twee regels. Speel dan de derde en vierde regel. Als laatste speel de je eerste twee regels nog een keer.

Bladmuziek:

YouTube:

Señorita

Artiest: Shawn Mendes en Camila Cabello

Genre: Popmuziek

Je kunt dit liedje spelen met een rustige hand, maar dan moet je wel vaak je ringvinger en pink gebruiken. En dat is vaak best lastig. Je kunt het ook met makkelijke vingers proberen, maar dan moet je je hand weer vaker verplaatsen. Veel plezier!!

Bladmuziek:

Bladmuziek/sheet music - Senorita - Shawn Mendes en Camilla Cabello

YouTube:

Er zijn helaas geen liedjes voor dit instrument/level. Maar veel liedjes voor toetsen kun je ook op andere instrumenten spelen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

E-mailadres: